Not known Factual Statements About www.tohumlarfidana.net

Kompost haline getirilecek katı hammaddeler earlierörize edilip soğutulduktan sonra kompost içine istiridye mantarı miseli yani istiridye mantarı tohumu eklenmelidir. Kompost içine eklemeniz gereken misel miktarı, kompost içindeki katı madde miktarının % 5’i kadar olmalıdır.

 Miselin çoğalması laboratuvar ortamında yapılabildiği gibi farklı yerlerde de kolaylıkla yapılabilmektedir. Buğworking day ile misel çoğaltımı oldukça yaygın olan yöntemlerden bir tanesidir.

Now you can Verify your Comcast e-mail by deciding on your account icon inside the navigation menu or employing this Backlink.

Disclaimer: Securtel delivers an area and very long length cell phone number forwarding provider and is not affiliated with Securus Technologies, Inc. in any fashion.

İstiridye mantarı tohumu, aslında istiridye mantarının miselyum advertı verilen ipliksi yapılarıdır. Miselyum, istiridye mantarının büyümesini sağlayan ve besinleri emen kısımdır.

You happen to be using a browser that may not supported by Fb, so we've redirected you to here definitely an easier version to supply you with the most effective expertise.

Mantar yetiştiriciliği ile ilgili diğer rehberlere, Yetiştirme Rehberi kategorimizden ulaşabilirsiniz.

Ancak hazır mantar yetiştirme kiti almayın. Bu kitler uzak doğudan gelir. Stoklandığı için bakteriler tarafından tüketilir ve işlevini kaybeder.

İstiridye mantarı miseli kg fiyatı ortalama 20 TL ile 30 TL arasında değişmektedir. Toptan alımlarda ten TL’ye dahi tohum almanız mümkündür. Eğer profesyonel olarak bu işi yapacaksanız kendi tohumlarınızı kendiniz dahi üretebilirsiniz. Bunun için taze hasat edilmiş istiridye mantarına ihtiyacınız var.

 İlk aşamada mantar yetiştiricilerinin mantar tohumunu dışarıdan satın alması gerekir. Fakat alınan tohumlar farklı şekillerde çoğaltılarak yeni tohumlar elde edilebilir.

Isıttığınız tavaya zeytinyağını ekleyin ve önceden doğradığınız istiridye mantarlarını tavaya ekleyin. Mantarlar suyunu saldıktan sonra sarımsak ve limon suyunu da ekleyin. two dakika ateşte karıştırdıktan sonra tuz, karabiber, pul biber ve taze kekiği de mantarların üzerine ekleyin.

İstiridye mantarı düzenli tüketildiğinde antibakteriyel özelliği ile hastalıklara karşı direnç kazandırır. Aynı zamanda vücuttaki zararlı bakterilerin yok olmasına destek olan doğal bir antibiyotik niteliği taşır.

İstiridye mantarını semt pazarlarından ya da özel mantar pazarlarından temin ettiğinizde endişe duymadan yiyebilirsiniz.

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Not known Factual Statements About www.tohumlarfidana.net”

Leave a Reply

Gravatar